Google´s siste frist for mobilvennlige hjemmesider


Bruken av websider har endret seg dramatisk de siste årene. Årsaken er at flere og flere gjennom årene har konvertert til smarttelefoner og tablets. Salget av håndholdte enheter har eksplodert og mange hjem har opp til 3-4 enheter som brukes gjennom hele dagen. Your Order AS som utvikler web og app løsninger har heletiden vært en pådriver for å lage webløsninger tilgjengelig for mobil og tablets, og vi har varslet om at Google vil en dag gjøre forskjell i rangering på websider ved google søk. Og nå har datoen kommet, rangeringsforskjellen mellom mobil vennlige websider starter den 21. April 2015. Med andre ord, hvis du ikke har en mobil eller responsive nettsted ennå, kan du finne det vanskelig å rangere i mobilsøkeresultater etter 21. April.

Google har også forklart at mobil algoritmen er side for side basert og denne kjører i sanntid, noe som er gode nyheter for en ”webmaster”. Med andre ord, hvis 10 sider på nettstedet ditt er mobilvennlig og 10 er ikke, de 10 som er mobilvennlige vil være tilgjengelig for mobilsøk, mens de andre vil ikke.
 

Hvor stor vil virkningen av Google Mobil algoritmen være?

Millioner av websider fra hele verden vil bli berørt og resultatet kan bli svært dramatisk. Dersom du ikke har mobilvennlig webside og vesentlig del av trafikken kommer fra mobil og tablet, kan det være en fare for at du mister all trafikken.

Hvor mye av din nåværende nettsted trafikk er mobil? Hvis du har Google Analytics kan du finne ut av dette ved å gå til Målgruppe / Mobil / Oversikt.

I kunngjøringen fra Google avslørte de også at de vil begynne å vise og rangere innhold fra indekserte android apper for søkere som:

  • - er logget på Google
  • - har Android-appen på sin mobilenhet
     

Google mobilvennlighets test

Hvis du har ønsker å teste nettstedet ditt, så sørg for å bruke Googles Mobile Test.
 

Google har samlet en liste over de vanligste feilene:

- Blokkerte Javascript, Css og bildefiler

- Uspillbar innhold

- Defekte omdirigeringer

- Mobile-only 404s

- App nedlastingsmellomliggende

- Irrelevante kryssbindinger

- Langsomme mobilsider
 

Trenger du en mobil eller responsive nettside?

Your Order AS kan hjelpe deg! Enten du er ute etter eller en helt ny responsiv nettside, eller til og med ettermontering av en eksisterende nettside, ta kontakt med oss i dag.


 

Legg til en kommentar

RING OSS

RING OSS!

+47 21 68 40 00

Adresse

ADRESSE

Smeltedigelen 1,

0190 OSLO

Epost

Facebook

Could not find file 'D:\home\expub\frontend\Content\Archive\341\ExtraSettings.txt'.